Tekenlessen en Creatieve Workshops

uit de praktijk

In een prettige sfeer ontspannen werken aan je eigen kunstwerk met en van mooie materialen. Niets moeten, alles mogen. Alles is goed. Het gaat om jouw ervaring en beleving. Dat is het uitgangspunt bij de holistische tekenlessen van Praktijk De Stille Kracht.

Onderstaande agenda geeft een overzicht van de workshops die de komende 2 maanden worden verzorgd. Spreekt een thema je aan, maar komt de dag je niet uit? Neem dan contact met me op. Er is veel mogelijk.
 

Vaak wordt gewerkt aan de hand van een thema. Een grote inspiratiebron voor de cursussen zijn ook de bekende kunstenaars als Escher, Mondriaan, Hundertwasser, Kandinsky, etc. Zelf in de huid kruipen van deze grootmeesters is heerlijk om te doen.
Holistisch wil zeggen dat tijdens de les niet alleen de teken-/schildertechniek wordt behandeld, maar dat ook het lichaam bij de opdracht wordt betrokken.
Denken, willen en voelen worden meer met elkaar in overeenstemming gebracht, met als resultaat een uniek kunstwerk in jouw eigen stijl en een verrijkende ervaring voor je Zelf. 

Praktijk De Stille Kracht kan een rol spelen bij een personeelsuitje of teambuildingsactiviteiten. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kom ik graag bij je langs om te praten over de wensen. Bel me even voor een afspraak. Tel: 06-26 63 03 93.
Laat je alvast inspireren door de activiteiten in de agenda.

Voor aanmelding of meer informatie stuur je een e-mail naar info@praktijkdestillekracht.nl of vul je het contactformulier in met behulp van de link onder aan deze pagina.

Agenda

25 September 2017 - 10.00-16.00 uurNatuurfoto als uitgangspunt voor een schilderij in de stijl van Mondriaan

Piet Mondriaan

Besloten groep

We gaan ons verbinden met de kunstenaar Piet Mondriaan.
Piet Mondriaan was medeoprichter van het kunstenaarsblad De Stijl, dat dit jaar 100 jaar bestaat.
Hij werd beroemd met zijn schilderijen in de primaire kleuren: Rood, Uitwerking van de natuurfoto in de stijl van MondriaanGeel en Blauw in combinatie met grijstinten en zwart/wit. Hij gebruikte vanuit deze pure basiskleuren, omdat daarin de essentie van de natuur verbonden zit. Bovendien raakte hij geïnspireerd door de kubisten, omdat hij voelde dat ook zij heel dicht bij de basis van alles konden komen.

Wij laten ons inspireren door de natuur en werken ons schilderij, zoals wij denken dat Piet Mondriaan dat ook deed. 

11 oktober van 9.30 tot 12.00 uur 
Handlettering en Zentangle

Deze ochtend maken we kaarten; uitnodigingen, beste wensen, kerst-/nieuwjaarsgroeten, etc.
Na een korte uitleg over de basisprincipes van handlettering en zentangle, ga je zelf aan de slag.
Teken letters. Teken cijfers. Versier ze met banners, bloemen of strepen in een stoere of romantische stijl. Laat je fantasie maar stromen.

Prijs: € 20,- p.p. (incl koffie/thee en materialen)
Aanmelden kan via het contactformulier (link onderaan deze pagina)
Wil je graag op een andere dag? Neem gerust contact met me op, dan maken we een afspraak.
 

24 & 31 oktober van 19.30 tot 22.00 uur
M.C. EscherVogels en vissen van Astrid Jongste geïnspireerd door MC Escher

Beleef gedurende 2 avonden de wondere wereld van Maurits Cornelis Escher. Met zijn bijzondere gevoel voor vlakverdelingen en ruimtelijke inzicht, creëerde M.C. Escher in de vorige eeuw de meest wonderbaarlijke houtsnijwerken en gravures. Werkstukken met een bijzondere realiteit. Zijn het vogels? Of zijn het vissen? 
Wij laten ons door hem inspireren. 
De eerste avond zullen we werken aan eenvoudige sjablonen, waarmee we gaan experimenteren. Aan het einde van de avond hebben we de basis voor het kunstwerk op papier staan. Uitgevoerd in watervaste stift.
De tweede avond ga je je kunstwerk uitwerken met ecoline en/of kleurpotlood.
 

Prijs: € 45,- p.p. (incl. koffie/thee en alle materialen)

Aanmelden kan via het contactformulier (link onderaan deze pagina)
Wil je graag op andere dagen of misschien een eendaagse workshop bijv. van 10.00 tot 16.00 uur? Neem contact met me op. Er is veel mogelijk.
 

22 november van 9.30 tot 12.00 uur 
Handlettering en Zentangle

Deze ochtend maken we kaarten. Het thema zal zijn Kerst en Oud- en nieuw, maar als je liever uitnodigingen of andere kaarten maakt, dan mag dat natuurlijk ook.
Na een korte uitleg over de basisprincipes van handlettering en zentangle, ga je zelf aan de slag.
Teken letters. Teken cijfers. Versier ze met banners, bloemen of strepen in een stoere of romantische stijl. Laat je fantasie maar stromen.

Prijs: € 20,- p.p. (incl koffie/thee en materialen)
Aanmelden kan via het contactformulier (link onderaan deze pagina)
Wil je graag op een andere dag? Neem gerust contact met me op, dan maken we een afspraak.

 

25 november 2017 van 13.00 tot 18.00 uur
Klank, Kleur en Beweging

Geef je over aan de harmonie van de klanken van klankschalen, de stromende kleuren van ecoline en de vloeiende bewegingen van Dru-yoga. 
Samen met Esther van Santen (Himalayan Heart) en Marion Gerritsen (Dru-yoga) verzorg ik deze unieke middag. Alle drie houden wij ons op onze eigen wijze bezig met ontspanning en welzijn. Op deze middag bundelen wij onze vakgebieden tot een uniek programma, dat je raakt tot in al je vezels. Het is een weldaad voor je lichaam en geest.

Locatie: Yoga-on-the-go, Bogaardslaan 14b, Ugchelen (bij Apeldoorn)
Prijs: € 55,- p.p. (incl. koffie/thee en alle materialen)

Meld je nu aan. Telefoonnummer 06-26 63 03 93 of E-mail: info@praktijkdestillekracht.nl